HASTANEMİZ BÖLGEDEKİ EN GENİŞ TEST MENÜSÜNE SAHİP LABORATUVARI İÇERMEKTEDİR.
HASTANE KUYRUKLARINDA BEKLEMEKTEN SIKILDINIZ MI?
HASTANEDE SİZE YAPILAN TESTLERİN SONUÇLARINI AYNI GÜN ALAMIYOR MUSUNUZ?
DÖRT BOYUTLU ULTRASON VE GEBELİKTE GENETİK HASTALIK RİSKİNİ BELİRLEYEN İKİLİ VE ÜÇLÜ TEST ÇALIŞMALARIYLA HASTANEMİZ GEBELER İÇİN MODERN TIBBIN SAĞLADIĞI TÜM OLANAKLARI KULLANMAKTADIR.
DÖRT BOYUTLU ULTRASON VE GEBELİKTE ANOMALİ TESTLERİ BÖLGEMİZDE ÜNİVERSİTE HASTANELERİ DIŞINDA YALNIZCA HASTANEMİZDE YAPILMAKTADIR. ÜNİVERSİTELERDE BU TESTLERİN SONUÇLARI BİR GÜN SONRA VERİLİRKEN HASTANEMİZDE TÜM TEST SONUÇLARI AYNI GÜN İÇERİSİNDE VERİLİR VE İLGİLİ HEKİME SONUÇLARI GÖSTEREREK AYNI GÜN HASTANEDEKİ İŞLERİNİZ TAMAMLANMIŞ OLUR.
İKİLİ TEST NEDİR: Gebeliğin 11 ila 14. haftaları arasında yapılır. Ultrason bilgileri ve gebelerde özel olarak bakılan hormonların sonuçlarına göre bebekte Mongolizm (Down Sendromu), Spina Bfida (Bel hattının açık kalması) ve Trizomi 18 (Edwards Sendromu) gibi genetik hastalıkların erken safhada yakalanarak incelenmesine olanak sağlar. İkili testte yüksek risk saptanması durumunda amniosentez (anne karnından su alınması) yapılır. Alınan sıvıdan yapılan genetik inceleme ile bebekte genetik hastalık olup olmadığı kesin olarak belirlenir.
ÜÇLÜ TEST NEDİR: Gebeliğin 16 ila 20. haftalarında yapılır. İkili testte olduğu gibi genetik hastalıkların saptanmasında kullanılır. İkili test ile birlikte yapıldığında bahsedilen genetik hastalıkları %80 ihtimalle yakalayabilir.
LABORATUVARIMIZ HANGİ TESTLERİ ÇALIŞIYOR?
Şeker hastaları için: Her laboratuarın çalıştığı kan şekerine ek olarak laboratuarımızda şeker hastalığı ile ilgili aşağıdaki testler de çalışılmaktadır:
HbA1c: Şeker hastalarında veya şeker hastalığı şüphesi bulunan hastalarda 4 aylık kan şeker seviyesini gösteren bir testtir. Kısa süreli diyetlerden etkilenmez. Böylece doktora gelmeden önceki birkaç gün diyetine dikkat eden hastalar ile tedavilerini gerçekten doğru uygulayan hastaların ayırt edilmesine ve bundan sonraki tedavinin buna göre düzenlenmesine olanak sağlar.
Oral Glukoz Tolerans Testi: Kan şeker düzeyi normalden yüksek ancak şeker hastalığı tanısı koyduracak seviyeden düşük olan hastalara uygulanır. Hastalara miktarı bilinen miktarda şeker yüklemesi yapıldıktan sonra saatlere göre kan şeker düzeyine bakılır. Bu testin sonucuna göre hastalara şeker hastası veya bozulmuş Glukoz toleransı hastası tanısı konur ve tedavi başlanır.
Mikroalbumin: Şeker hastalığının en çok etkilediği organlardan biri olan böbreklerin fonksiyonlarını ve hasar durumunu incelemek için idrarda bakılan bir testtir. Şeker hastalığına bağlı böbrek hasarını çok erken seviyede yakalar. Erken evrede böbreğe yönelik tedavi ile böbrek hasarının durdurulması, hatta böbrek fonksiyonlarının tekrar geri kazanılmasını mümkündür.